Kvarteret Skatan

Mycket, mycket underhållande. Kolla först den riktiga pressreleasen, sedan den med Kvarteret SkatanV

Fortsättning eller Glassen-som-var-så-kompakt-att-om-den-vore-ett-hav-så-skulle-även-stenar-flyta.

V och O blev mycket förvånade när de öppnade paket. Kompakt var ordet. Det var inte den vackraste av syner dock, mycket riktigt var det kaffeglass och det var till synes också det enda den innehöll. Men misströsta inte, under det första lagret glass uppenbarade sig rikligt med caramel och tryffel. Mums, mums.
  V och O kom fram till att kaffeglassen var god och att glasskvaliteten i sig var mycket god. Kaffesmaken balanserades med caramel och på det hela var glassen mycket aptitlig. Vi skulle kanske inte köpt en liter med denna glass, men några skopor i ett coupeglas hade blivit en utmärkt efterrätt vid en finare middag.
 
Gillar du inte kaffe är det dock en förkastlig glass.

O och V tänker inte så långt när det kommer till att välja glassar att jämföra. Hade vi varit riktigt duktiga borde vi ha köpt olika vaniljglassar och jämfört dem. Men då vi ännu inte tjänar pengar på vår blogg (håll ut O, vi kommer dit, vi kommer dit!) så köper vi potentiell god glass.

Nästa gång testar vi billig glass och ser om det är bättre med billig glass! tänk, detta håller på att bli en glass blogg. 

V

P.S. Vilket underbart sätt att kommunicera på, O! Tack för föregående kväll, jag tror att den grodan aldrig mer kommer att bli sig lik. Förresten, plastpåsarna i mitt sovrum, var det du som la dem där? d.s. 
P.S.S. Det var säkert den 22 juli. d.s.i. (den samme igen)
 

En helt vanlig förmiddag?

Jag måste bara säga en sak (jag är så osvenskt stolt över mig själv att jag inte kan låta bli):
   Idag har jag, i sann bohusländsk anda, gjort äggost. För första gången i mitt liv! Och jag tror faktiskt att den blev bra. Men det kan jag inte vara säker på än, för den står fortfarande och rinner av/kallnar.
   Det är faktiskt ganska lätt att göra äggost, men vi kan låtsas att det är svårt. Man tar bara mängder med mjölk (6%, färsk jerseymjölk), en massa ägg, lagom mycket filmjölk och lite socker. Sjud, sleva upp och klart!

Men sen vet jag inte riktigt vad som hände. Något inom mig bubblade upp och helt plötsligt hade jag inte bara diskat min kastrull och hålslev, utan även all disk i diskhon, av bara farten ställt in min brors potatiskroketter i ugnen, sedan gått lös på både ugnen och ugnsgallret med stålull, utfodrat hunden, gjort spisen, diskbänken och bordet kliniskt rena, städat upp leksakerna som låg utspridda på köksgolvet och ställt i ordning alla skor i hallen.

Huslig? Tja, kanske. Men perfektionist är inte ett ord starkt nog för att beskriva mig.

Köket är i alla fall fint nu.

O

Test numero 2

Ja, det var i och för sig förra veckan, men ätit glass, det har vi.
   Den här gången gällde det alltså god kvalitétsglass á la Häagen Dazs, inte någon wanna bee-blask från Ben&Jerry's.

Så, ca klockan 15:10 den 22 juli, traskade V och O in på den lokala stormarknaden för att köpa glass. Valet föll på Häagen Dazs' Cappuccino Caramel Truffle. Både V och O är svaga för kaffe och caramel, O för tryffel och V för glass i största allmänhet. Tämligen lätt val alltså. En liten låda i samma storlek och utformining som B&J, men faktiskt 2:- billigare, alltså 41,95:-. Fin design, men trots att vi letade och letade, så hittade vi inga bilder på kor. Men på det hela taget så tyckte i alla fall undertecknad att förpackningen var snyggare än B&J's. 
   Ett stort plus att grädde, till skillnad från B&J, intog innehållsförteckningens förstaplats.

Första intrycket bra alltså, och förväntningarna var uppskruvade. Så men glassen i handen gick vi mot affärens lilla café/kiosk, tog varsin sked från disken och slog oss ned vid ett bord.
   Kan tilläggas att det regnade något så fruktansvärt ute. Detta vållade V och O vissa bekymmer. Bland annat så fick V vända hem och byta byxor på grund av att hennes regnställ inte tålde vatten. Så kan det gå.
   Ja, vi hade helt enkelt inget val. För stormarknadens kafeteria är bara inte något att föredra. Vi parkerar mycket hellre våra kroppar under ett träd, fem meter från bilvägen, och andas in avgaser i kombination med dofterna från restaurangen tio meter åt andra hållet.

Fortsättning följer. Medans ni väntar kan ni dregla över det här.

Fotnot: V, då får gärna rätta mina eventuella misstag. Jag bara drog till med den 22 juli. Om man låter övertygad själv så är det ingen som tvivlar på om man har rätt eller inte.

Här ska det testas, igen. Äntligen.

Nu så, kära läsare, så har vi förhoppningsvis ytterligare ett test på ingång.
   V har kommer hem från det lilla landet i öst (Småland alltså, inte Baltikum eller Georgien eller så) och tillsammans känner vi oss redo för nya utmaningar.

Fortsättning följer.

Lite statistik...

Antal timmar spenderade på stan: ca 5.
Antal personer undertecknad hörde prata om Ben&Jerry's: 2 (citat tagna direkt ur konversationer,så  inget som helst sammanhang fick jag...):
   "[...]Vi måste gå och köpa Ben&Jerry's sen![...]"
   "[...] Ben&Jerry's är skitgott![...]"
Antal gatumusikanter: 2 (inklusive tanten med tamburinen utanför Åhlens på Östra Hamngatan)
Antal kufar i Kungsparken (förmodligen Göteborgs kuftätaste park): ovanligt få.
Antal Gothia Cup-spelare alternativt åskådare: alldeles för många.

O

Uppdatering:
Dagens antal avsnitt av "Fåret Shaun" med syskonbarn: 7,5 st.

Ny bloggtrend! Blek ögonbrynen!

Mycket spännande. I dagens Solo kan man läsa att alltfler bloggare färgar/bleker sina ögonbryn. Detta är tydligen något Rebecca Simonsson, Carolina Gynning och Elin Kling har haft för sig under sommarhalvåret.  
Vi ska alltså inte längre fylla i dem.
Detta kan bli en trevlig trend för O, väldigt komplicerat för V. Hur får man kolsvarta tjocka streck att bli ljusa?
Kom dock som en chock för redaktionen. Vi har aldrig sett någon göra detta på riktigt och frågorna är många. Kommer det bli ihållande? Kommer alla med ljusare pigment ta över världen? Kommer V kunna få ljusare ögonbryn? Varför bär Musse Pigg alltid handskar?

Fortsättning följer....

V

Tre varma drycker

Här kommer tre varma drycker, mycket trevliga att dricka på hösten.

Kaffe med dopp: Koka vanligt kaffe, mycket socker och så bryter du ner tunnbröd i koppen. Sleva runt lite och njut sedan av gott kaffe med dopp.
Te med digestive: Vanligt te med mycket socker. Sedan digestivekex med antingen smör eller/och ost på. Snåla inte.
Varm choklad: Det går snabbare med o'boy men kakao och mycket socker är skoj. Vatten=Bullshit, riktigt god mjölk ska man ha. Att ha till; kardemummaskorpor. Detta gör dig dö trött. Gå och lägg dig efteråt. Dröm söta drömmar.  

Den gemensama nämnaren är socker. Var inte blyg. 


Stockholm i mitt hjärta, men språvagn är så mycket coolare

Liksom vi alla vill att Michael Jackson skall göra, så har V stigit upp från de döda. Har hon då varit med Hades, nej hon har varit i Kungens, Blondinbellas och regalskeppet Vasas stad, alias Stockholm! 
   Där gicks det på museum, riksdagshus och konunga boenden, men det spanades också efter kändisar och trender!
V såg förhållandevis få kändisar men mitt på Stureplan fanns Ara Abrahamian att finna och så också Blondinbellas stylist, Angelica. V såg även en annan vän till blondinbella, nämligen tjejen med en pojkvän som kallas prinsen, kan hon heta Josefine eller nåt? Hon hade på sig exakt samma kläder som hon har på alla Blondinbellas bilder. Mycket lustigt. 
   V kollad också in alla inneställen som de snackas så mycket om. Grodan, Sturegallerian och caféet Fresco ligger nämligen på samma gata. Fresco var dyrt men morotskakan var god! Sturegallerian helt förkastligt, fula bling bling kläder men till hutlösa priser. Tacka vet jag Souk gallerian, vilken stor Beyond Retro affär! 
   V var även Skansen och kollade in Allsången. Alltså ad man kan trickfilma! Det var så mycket mindre än vad man ser på tv. dock mycket trevligt och folkligt.

Dock när jag satt på tunellbanan sa någon, "Man skulle inte kunna tro att det rådde ett mode i Sverige, så olika vi klär oss". Jag var beredd att argumentera emot men tittade mig omkring och fann att detta var sant. Runt omkring pratade folk olika språk, var annorlunda klädda och såg olika ut. Det var väldigt härligt att se. Kanske finns det trender, men precis som allt annat i media så blir det så uppblåst. Och det är nog därför våran blogg bara är en blogg som kollar andra bloggar, för IRL så utmärker vi oss allt för mycket för att kallas slavar under modet.
  Trots detta fortsätter O och V att granska bloggar och annat vi tycker är skoj. För den svenska toppbloggvärlden är trots allt rätt liten, ja om man jämför med IRL.


V

p.s. Musikmuseet, roligt värre!Vart tog de vägen?

Ytterst otäta uppdateringar på sistone. Det är i och för sig relativt.
   Men tänk er; blondinbella slutar blogga i en vecka. Folk hade ju trott att hon kolat av, trillat av pin', gått vidare, dratt åt pipsvängen. Varit en ex-bloggare helt enkelt. Kan inte tänka mig att det är någon som ens tänkt tanken på att detta skulle ha drabbat V och O.

P.S Vad är "pipsvängen" egentligen? Ordet har onekligen många användningsområden, det är ett som är säkert.
P.P.S Ja, undertecknad älskar Monty Python.

På återseende!


Härliga barncitat

Tonåring och fyraåring ser på Pelle Svanslös och Taxen Petersson

Frågevis fyraåring:
Varför har hunden en sådan kort svans?
Tonåring som inte orkar berätta om taxar: Jo, vissa hundar har kort svans
Fyraåring: Aha... Är det en visshund?


Tonåring och fyraåring busar

Tonåring: Kom nu annasr kastar jag dig i sjön!
Fyraåring förmanande: Inte utan mina armpuffar.


Tonåring och fyraåring pratar med äldre dam. Damen är en främling, men ett sött barn gör alltid damer vältaliga. Tonåringen och damen växlar ord om hur sött barnet är.

Efter damen gått frågar fyraåring:
Var det din fru?


Tonåring och fyraåring diskuterar barn

Fyraåring: Har du barn?
Tonåring: Nej, det har jag inte
Fyraåring: Nä du måste fråga din mamma och pappa först, sen du kan skaffa någon och...  


Barn är underbara!

V

Kungälvs Posten om saxrån

O och V älskar tidningar och litteratur, ett undantag är dock Kungälvs Posten, som vi tycker kunde bjuda på lite bättre journalistik. Häromdan var det en stor artikel om en kvinna som blivit bestulen på sina saxar. Detta tyckte jag var oerhört roligt. 
  Kvinnan i artikeln pratade om ligor och beställda rån. En polis uttalade sig också.

Detta är lite att relatera till tidigare inlägg om polisens prioriteringar, men jag är dock ändå glad. Jag menar, vilken stad är inte säker om Kungälv, staden där det någon gång då och då stjäls saxar.


gatumusik

Idag kl 11:00 ingick förbjudet mot gatumusik i centrala Göteborg på vissa utvalda tider. Dåligt, tycker jag. Som ett intervjuoffer på Västnytt uttryckte sig: "om det är ett brott att spela musik (...)". Ja, man kan ju undra hur polisen prioriterar.
   Annat i kvällens Västnytt var att ett 20-tal husvagnar hade parkerat på en parkering, där det rådde husvagnsförbud (tydligt skyltat), börjat skräpa ner, bajsa i skogen, vandalisera (bland annat klippa av elstängsel) m.m. Polisens talesman påstod att de inte kunde göra så mycket, och man måste fråga sig om det är värt att mobilisera en styrka för att göra något åt saken. På tal om prioriteringar. Jag vet, det är inte så kul, men vad jag garvade.

Tillbaka till gatumusiken.
   I och med att folk ville protestera, så var det väldigt många, väldigt bra musikanter ute på gatorna idag.  Och vid Kungsport hörde jag plötsligt klezmer spelas och de ljuva tonerna från en klarinett, och när jag såg mig om upptäckte jag Håkan & Fiskarna (i splittrad skara, antar jag) stå och jamma för glatta livet! Det gjorde min dag.
   Andra som däremot tycker om förbjudet är Kissie, som i sin blogg uttrycker sin avsky mot detta släkte (gatumusikanter, inte förbjud). Tiggare, anser hon, och tiggare tycker hon inte om. Om Kissie bestämde (hemska tanke) så skulle förmodligen bara klädaffärer vara tillåtna i städer.. Och nattklubbar. Men bara inneställen. Och de som inte passar in där får dra till någon nedgången pub i förorten.

O

RSS 2.0