Dagens funderare

Enligt match.com hittar 55 personer sina partners om dagen på deras hemsida. Hur är det möjligt? 55 är ju udda.


Iprenen e min vän.. tralala lala.

V är sjuk. Sjuk på det mest februariaktiga sättet, ergo förkyld. Ofta när man tänker på förkylning så verkar det som något som går att stå ut med. Folk går till jobb/skola och försvarar sig ofta med "Jag är lite förkyld" och folk tolkar det som att man är lite trött och snuvig.

Men jag är sjuk, feber, snuva och halsont. Jag känner mig som den där mannen på tv som säger att manlig förkylning är värre än barnafödande. Riktigt självisk och självömkande. Nu har jag visserligen tagit en ipren, ipren e min vän, och känner mig ok nog för att sitta vid datorn. Tråkigt nog kan jag inte ha på mig mina linser, vilket gör att jag sitter max 20 cm från dataskärmen.

Det som håller uppe mig en dag som denna är tankar på grekland, att megavideo snart har laddat klart och att jag inte måste göra sit-ups och pliéer i detta miserabla tillstånd.


Så från en en mycket liten och ynklig V, till alla där ute; håll er borta från den förädiska sjukdomen förkylning.

V

Serietoppen!

Gör en lista på de bästa serierna. Börjar på nr. 15

15. The Nanny
Alla har nog sett en liten snutt av den här serien. Handlar om en judiska nasal kvinna som får jobb som nanny hos en broadway producent. 

14. Ghost whisperer
Vet att många tycker illa om den här serien men jag gillar den, den är ok. Om melinda Gordon som kan tala med de döda.

13. That's seventies show
Vem gillar inte den här serien? Grymt rolig men trist att de sista säsongerna saknar de grymma skådespelarna Topher Grace och Asthon Kutcher.

12. Samantha Who (Sett hela)
Rätt ny serie, bara två säsonger. Handlar om Samantha som tappat sitt minne och måste ta itu med de liv den gamla elaka Samantha lämnat efter sig.

11. Mythbusters
Är egentligen ett "riktigt" program men hur coolt som helst. Här testar Adam och Jamie olika myter och kollar om de stämmer.

10.Sex and the city (Sett hela)
Japp, den kommer inte längre upp på listan än så här. Visst är den bra, riktigt bra men inte så bra att den slår kommande serier. Carrie, Miranda, Charlotte, Samantha och sex.

9. Ugly Betty (Sett hela)
Jag har följt varenda avsnitt, klart att den kommer högt upp. alltid relevant och rolig. Betty är ful och passar inte in i modebranschen men amerika vill annat. ¨

8. Eli stone (Sett hela)
Nu börjar det bli bra! Eli Stone är en advokat som får meddelanden från gud. Med sitt yrke hjälper han sedan människor. Tråkigt nog allt för få avsnitt. 

7. Band of brothers
Följer den just nu på lördagar svt 2. Storslagen skildring av andra världskriget. Men så blodig den är!

6. How I met your mother
Grymt berättarkoncept och alltid förnyande. Handlar om Ted Mosby som letar efter den perfekta flickan.

5. Greys anatomy
I början var den lite väl deppig men nu börjar den arta sig! Meredith jobbar som läkare och löser alla typer av problem.

4.The big bang theory (Sett hela)
Ååh så bra den är den här serien! Fyra übersmarta killar och en medelmåtta till tjej. En av killarna har asberger, varför har ingen kommit på den idéen tidigare?
  
3. Glee (Sett hela)
Kretsar kring en showgrupp i en skola, mycket musik och antiamerikanska influenser. Superbra! Kul musik och lekandet med amerikanska schabloner är superskoj.

2. Lie to me (Sett hela)
Så himla bra, såg hela serien i går och förrgår. Handlar om the Lightman group som kan avgöra om folk ljuger eller inte. Måste ses!

1. Lost in Austen (Sett hela)
Och till ettan! Nagel i ögat på Austen älskare men juvel bland serier! Handlar om 2000-talets Amanda som byter plats med huvudkaraktären i Jane Austens Stolthet och fördom. Måste jag säga kulturkrockar? Sjukt bra upplägg och brittiska serier äger sönder!


Stoppa pressarna!

Dessa hann inte komma med men älskas av V

The forsyte saga. (Sett hela) Extremt vacker saga om en familj i London under sekelskiftet och framåt. Dramatiskt, romantiskt och så sjukt.. bra!

Vänner. Såklart, va annars?

Morden i Midsomer. Min favorit deckare.

Poirot. Mannen i mustache är vi alla förälskade i. Vackra 30-tals kläder och bedårande skådespelar.

Miss Marple. Den kvinnliga Poirot. Lite sämre men ändå jättebra!

Jag ser på för mycket tv..

V (Wow, va snyggt bilderna hamnar i bloggen..) 
 

Shoppingrunda med drömmar som avsikt

Idag har V shoppat. En cardigan och ett linne. Skulle gärna köpt två linnen till men herr plånbok sa nej.
Jag shoppar oftast, aa nästan alltid, ensam. Varför? Jo, saker och ting blir helt enkelt gjorda då. Går jag med någon annan finns dessa två alternativ. 1) Går med värsta fashionista som köper upp hela affären. 2) Samma sak men tvärtom, jag är fashionsita med shoppingbehov. Så nej, jag shoppar helst själv. Dessutom får man en dag full med hjärnaktivitet och samtal med sig själv. På promenad med en flicka som liknar mig, hon syns bara i spegeln och alltid med nya kläder. Känner på mig att detta kommer bli mitt luddigaste inlägg.

Under dagen letar jag mig förgäves efter ett par boyfriend jeans. Tyvärr finns inga som sitter bra på mig, men det kanske är just meningen med dessa jeans? I alla fall är de antingen för stora eller för små. Sedan titar jag efter jeansshorts, men jag vet ju längst inne att jag inte har råd med varken boyfriends jeans eller short. Resten av tiden tittar jag på solglasögon, klänningar och nätta skor. 

Konstigt nog involverar alltid mitt dagdrömmeri, kläder. Mig springandes i vit klänning på äng. Mig springandes på klippor i baddräkt och hängsleshorts. Mig springande på lummiga kullar iklädd nätt sommarklänning. Mig springandes i skogen iklädd shorts och gummistövlar. Mig springandes i vackra naturbilder iklädd speciella, fina kläder.

Jag är fisk, född i mars. Det är tydligen därför jag drömmer om ängar och vackra kläder. Och ja, allt blir ju vackrare i rörelse.

V

Som taget ur en dröm. Ja, hästen kommer nu bli ett stående inslag i V's drömmar.


Lie to me

V som alltid letar igenom internet efter nya roliga serier har trillat över Lie to me. Lie to me handlar om ett företag The Lightman Group (Hur coolt namn är inte det på ett företag?) som leds av Cal Lightman. Cal är deceptionexpert, d.v.s expert på lögner. En levande lögndetektor. Fruktansvärt intressant. Andra medarbetare på firman är Gillian Foster, Ria Torres och Eli Loker.

Men hur gör de då för att upptäcka lögner? Jo, tydligen så visas allt i våra ansikten. Så kallade mikrouttryck visar vad vi egentligen tycker och tänker. The Lightman gruop kan dem alla och ser snabbt om man ljuger eller inte. Varför är inte vi så snabba på att se dem då? Visst kan vi upptäcka dåliga lögnare men dessa mikrouttryck är som de låter små och snabba, dock universiella. Alla lyfter på ögonbrynen för ett kort ögonblick om man är överraskad och skäms du tittar du troligen ner i marken. Ni fattar varför denna serien äger eller hur?

Så vad ska man kolla på när man misstänker att någon ljuger?
*Ena axel lyfts
*Handrörelser som inte följer ögonen
*Bitande i läppen
*Plötsligt kliar näsan och nacken
*Man uppvisar inte mikrouttryck som matchar de man säger. Om någon är ledsen kolla efter aktivitet i pannan. (Kan också vara botox)
och om du misstänker att någon ljuger om vad de gjort under en dag be dem ta det baklänges, eftersom det inte finns något minne så är det svårt att ta det baklänges.

Så glöm inte att kolla in serien! Tv4+ tisdagar 22.00 eller TVshack.net


Världens sämsta rånare och en kaffeoskuld

Igår var jag på resturang med två nya vänner, E och R. Fruktansvärt härlig kväll och jag tackar ER (V still got it) hemskt mycket för den. 

Vi var på resurangen El Corazon och jag ät någon pastahistoria. R hade klagat lite på att hon var trött så E ch V tog tillfället i akt att ge henne lite kaffe, espresso. R drack den utan omsvep och jag skulle tro att R fortfarande är uppe. Hehe

Sen när vi hade betalat med tusen och en kredikort så skulle vi gå till bussen. Då kommer en ung man springande mot oss oh ropar något i stil med "Åh, jag gillar er, har saknat dig. bla.bla bla.." och när E och R hinner hoppa undan så får jag en kram av den trevlige manen. Jag ger honom en klapp på ryggen och säger "Fint vännen, nu måste vi gå" och det verkar han nöjd med. Han fortsätter springa. Eftersom han inte var i närheten av mina fickor eller min väska så kan han ju inte försökt råna mig, och eftersom gatuteater är halv vanligt mitt i natten på fredagar så gick vi på överförfriskad.

Trevlig kväll!

Ikväll blir det musikal! Guys and Dolls med en annan E. Och imorgon skall jag med den fantastika O på bio. (Vi får hitta något att gå på)

Till slut vill jag önska alla ett riktigt gott lov, låt kärleken och godiset sprudla!

V


Motsatsen till Melodifestivalen, Ingmar Bergman maraton?

Ok först för att reda ut vissa saker för våra få (öh, vår) läsare, V is not pro melodifestival. Musiken (suck). 99% är en kompslinga med C D A G C. Jag spelar piano, förstår ni. Abmaj7 och F#dim is da shit.  

Men O har en poäng. Man skulle kunna tro att jag gillar melodifestivalen och jag har nog sett nästan alla deltävlingar sedan jag var fem. Men jag lovar, det är bara för att jag älskar att äta revbenspjäll och mysa med familjen!
 
Shit, jag måste ändra image! Bli mer kulturell, lyssna mer på jazz, ha medlemskort på Cinemateket och vara ständigt närvarande då de har Ingmar Bergman vecka!
  Ikväll blir det i alla fall inte melodifestival, jag skall hyra film med en vän!

Såg prinsessan och grodan igår. Blev lite besviken. Den var kort och så amerikanskt supersötsliskig att det drog i mungiporna. De blev kära alldeles för fort, pappan var framliden hjälte (patrialkalisk smörja) och skurken var aldrig i närheten. Visst fanns det dock några små glimtar. Eldflugan Raymond med skön amerikansk brytning och den superbortskämda Lottis. 

Citat:

Big Daddy till Lottis: "Du skall få en klänning till, men sen kan jag inte skämma bort dig mer! ...Vem vill ha en hundvalp!"

Ha en god kväll!

V  


Melodifestivalen och Spotifyproblem

Ikväll är det alltså, om någon inte skulle ha märkt det, ännu en gång dags för Meldoifestivalen. (V, du får ursäkta mig, min intuitiva förmåga säger mig att du gillar detta spektakel, men mina åsikter måste luftas ibland.)
  Melodifestivalen är en skam för musiken och mänskligheten. Så ni kan vara säkra på att jag inte kommer att sitta framför TV:n ikväll. (Problemet är att min familj troligen kommer att göra det, och då kommer det förmodligen att finnas någon gott i skålar på soffbordet. Skit också.)
  Då var det sagt, och ingen återvändo. Det var skönt.
  Men det finns ju de som gillar att kolla på det.  Ni får det, jag ska inte döma er.

Dagens I-landsproblem: Jag kan inte länka till Spotify. Och man blir kladdig om fingrarna av att försöka peta isär ihopklibbade russin.

Oscars.

Är i gång idag.

Oscarsgalan är på ingående.
 
På SVT.se diskuteras nomineringarna och jag undrar lite vem som skrivit denna artikel.

Till exempel så tycker denna person som skrivit artikeln att det är överaskande att Avatar inte fått nomineringar i de tunga kategoprierna Bästa huvudroll och bästa manus. Är det så hemskt konstigt? Avatar är banbrytande på många sätt men skådespeleriet är ju.. knappt acceptabelt. Och manuset? jag menar, hur mycket kan det ha sagts i den filmen?
  Kanske borde den dock fått en nominering för Bästa nya språk, men en sådan kategori finns ju inte än. Men visst ska filmen ha Oscars, på något sätt ska det ju belönas att man lyft den teknologiska ribban rejält.

Nä, jag kanske överregera. Resten av artikeln var ju bra.


Dessa är mina alternativ för Oscar.

Bästa film: Inglourious Basterds.
Bästa manliga biroll: Christoph Waltz (Säger bara en sak "Bingo")
Bästa musik: Hans Zimmer (Sherlock Holmes)
Bästa specialeffekter: Avatar Den första svarta prinsessan.

 

Kan man dra paralleler mellan prinsessorna och årtalen?

Wow, vårt 70:ionde inlägg!

Fortsätter med Disneytemat. Ikväll bär det av till biopalatset för att tillsammans med supersöt 6:årig kusin, se "Prinsessan och Grodan".

Denna prinsessa är enligt GP Disneys första svarta prinsessa. Tidigare internationella prinsessor är Mulan = Kines, Jasmine = Indier, Pocahontas = Indian. Till och med en zigenarprinsessa har de på sitt CV, Esmeralda, men som sagt inte förrän nu en afroamerikans prinsessa. Men nu äntligen är Disney så politisk korrekt man kan bli. (Dessutom så verkar det som om prinsen är indier, hans namn är Naveen) Denna nya prinsessas högsta dröm är dessutom att bli småföretagare, och imorse på radion skämtade man om att fortsättning, med skattetrassel och lågkonjunktur inte kommer att visas på bio. Fyndigt.

Politiskt korrekt eller inte, Disneyfilmerna är episka och jag älskar dem. Därför har jag fått med mig min kusin för att rättfärdiga mitt behov av Disney. Prinsessor dessutom. Mums. Är ofta väldigt på om jämställdhet och har svurit på att aldrig ge mitt dotter rosa eller min pojke blått, men innerst inne vill jag klä mig i en rosa tylldröm med rosett i håret och äga massvis med pengar. Det borde synas på mina tusen kappor.


Fy skäms, dålig socialdemokrat och feminist.

Anyway, ha en bra helg!

V


RSS 2.0