dagens boktips:

Jag har utvecklat (återfunnit) en viss kärlek till Erlend Loe. Alla ni som inte läst något med denne utomordentligt talangfulla norrman; här kommer några boktips:

- Doppler: Doppler är duktigt, han har ett duktigt jobb, en duktig familj, och en alldeles duktigt liv. Han får plötsligt nog av all duktighet, och flyttar sonika ut i skogen. Där blir han kompis med en älgkalv och täljer totempålar.

- Volvo Lastvagnar: Fristående fortsättning på Doppler. Utspelar sig i Värmland, där de bittra fienderna Maj-Britt och von Borring, båda 92 år, bor. Haschrökande Maj-Britt har för all framtid förlorat rätten att äga undelater, och den gamle scouten von Borring äter konstigt och kollar på fåglar. Då kommer Doppler, hans son Gregus och älgkalven Bongo ut ur skogen.

- Kurt i Kurtby: Egentligen en barnbok, men en väldigt rolig en. Kurt och hans familj är på väg till sin semester i Mumindalen, när de trillar ner i en flod och flyter iland i Kurtby. Där möts de av Kirsti Brud, som utser Kurt till Pingiskyrkans nya pastor.

O

uppdatering: förlåt mig. han heter naturligtvis erlend, inte erland. han är ju trots allt norrman.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0