Lie to me

V som alltid letar igenom internet efter nya roliga serier har trillat över Lie to me. Lie to me handlar om ett företag The Lightman Group (Hur coolt namn är inte det på ett företag?) som leds av Cal Lightman. Cal är deceptionexpert, d.v.s expert på lögner. En levande lögndetektor. Fruktansvärt intressant. Andra medarbetare på firman är Gillian Foster, Ria Torres och Eli Loker.

Men hur gör de då för att upptäcka lögner? Jo, tydligen så visas allt i våra ansikten. Så kallade mikrouttryck visar vad vi egentligen tycker och tänker. The Lightman gruop kan dem alla och ser snabbt om man ljuger eller inte. Varför är inte vi så snabba på att se dem då? Visst kan vi upptäcka dåliga lögnare men dessa mikrouttryck är som de låter små och snabba, dock universiella. Alla lyfter på ögonbrynen för ett kort ögonblick om man är överraskad och skäms du tittar du troligen ner i marken. Ni fattar varför denna serien äger eller hur?

Så vad ska man kolla på när man misstänker att någon ljuger?
*Ena axel lyfts
*Handrörelser som inte följer ögonen
*Bitande i läppen
*Plötsligt kliar näsan och nacken
*Man uppvisar inte mikrouttryck som matchar de man säger. Om någon är ledsen kolla efter aktivitet i pannan. (Kan också vara botox)
och om du misstänker att någon ljuger om vad de gjort under en dag be dem ta det baklänges, eftersom det inte finns något minne så är det svårt att ta det baklänges.

Så glöm inte att kolla in serien! Tv4+ tisdagar 22.00 eller TVshack.net


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0